En aktiv barnehagehverdag

Grønnlia gårdsbarnehage ble etablert i 2007. Siden den gang har barnehagen gradvis økt sin kapasitet. Fra å være en 1 avdelings barnehage som holdt til på gården, har vi i dag 5 avdelinger fordelt på 90 plasser i et flott nytt bygg. Avdelingene er som følgende • Gåse våse (3-6 år) • Ande vanne (3-6 år) • Gasse vasse (2-5) • Hane pane (0-3 år) • Høne pøne (0-3 år)

Barnehagen ligger i naturskjønne omgivelser i bygda Håkvik, cirka 15 minutter kjøring fra Narvik sentrum. Nærhet til skog, elv, fjell, fjære og idrettsanlegg gir svært allsidige muligheter for aktiviteter rett utenfor barnehagen. Bak barnehagen ligger en grillhytte og en flott skog som blir flittig brukt. Her finnet det utfordringer i fleng for barna i form av klatring, friluftsliv og diverse naturopplevelser.

I maurtuaskogen rett utenfor barnehagen har vi bålplass og en gapahuk, der vi kan spise mat og kose oss ute til alle årstider. Det er også et jorde rett overfor dette som benyttes til skigåing og som er et flott sted å ake på når det er vinter.

Fra tidligere å ha dyr og dyrestell som inngikk i det pedagogiske opplegget i barnehagen, endret vi høsten 2016 profil. Vi har nå som satsningsområdet: friluftsliv, idrett og jord til bord. Vi har fått et eget inngjerdet område på baksiden av barnehagen der vi har ballbinge og stor tumleplass i ulendt terreng. Idrettsanlegg i nærheten er flittig brukt til ballspill og andre fysiske aktiviteter.

Barna har også en eget snekkerverksted der det er varmt og godt. Her er det tilrettelagt til barna med lave snekkerbenker, egne juniorverktøyskrin og utstyr for barn. Her utvikles motoriske  ferdigheter og barna lærer seg å respektere/håndtere ulikt utstyr. De får også brukt sin kreativitet ved å skape noe selv som blant annet; fuglebrett, båter og kansje noe helt nytt som de gir et eget navn. Det er alltid veldig populært, og spessielt på kalde dager vinterstid er dette et flott sted å ha aktiviteter.