Fra jord til bord!

Barnehagen eier en egen grønnsakshagen og om vår, sommer og høst blir det lagt ned mange timer arbeid for barna her. Arbeidet starter på våren når barna får i oppgave å rydde klar potetåkeren. De fjerner alt av steiner og annet rask som måtte være der. Om sommeren luker og vanner de, for så på høsten å ta opp potetene.Det er her vi ser hvor stolte de er over å se resultatet av jobben de har gjort. Så klargjør de åkeren før vinteren og snøen kommer. Årstidene blir for barna et sentralt begrep.

Barna lærer utrolig mye gjennom arbeidet i grønnsakshagen. Matens vei fra jord til bord er veldig sentral her hos oss. Barna får et innblikk i prosessen som må til for at maten skal komme på bordet. Og poteten smaker nok litt bedre etter at potetopptaket er unnagjort:)

I år er planen å få opp poteter, gulerøtter, sukkererter, jordbær, rødbeter og litt blomster. Så vi krysser fingrene og håper på et godt resultat:)