Friluftsliv

Grønnlia Gårdsbarnehage holder til under fjellet den sovende Dronning. Men fantastisk natur på alle kanter, er det en selvsagt ting at friluftsliv skal ha en sentral plass hos oss.

Slalåmsvea!
I Håkvik har vi utrolig mange turmuligheter og Slalåmsvea er nok den aller beste. På vinteren finner vi akebakker hvor enn vi snur og vender på oss og barna får ikke nok av å dra hit. Spesielt å ake i brattbakken. Der får vi skikkelig stor fart. Om sommeren kan vi dra ned til elva og sende båtene vi har snekret. Her finner vi nydelige bringebær og masse spennende insekter vi kan studere.

Fjæra!
Om våren, sommeren og høsten er fjære et helt fantastisk turområde. Barna leter etter steiner, skjell og bobbelurer, de bader, lager sandslott og kaster stein i vannet.

Grønnliaskogen!
Rett bak barnehagen er Grønnliaskogen. Her er barnehagen ofte på tur. På kalde dager er det da mulighet til å varme seg i grillhytta for så å gå ut i skogen igjen. Det er også her vi tar turen videre til Åpenbaringen.

Kanonsletta!
Litt lenger opp i Buveien finner vi Kanonsletta. Her er det ei stor slette som utfordrer de aller minste i å gå i ullent terreng. De store kan også leke diverse regelleker uten at plass hindrer dem. Her er også skogen rett ved, så turen kan by på mange muligheter.

Idrettsheimen!
Turer til fotballbanen og ballbingen er alltid populært om sommeren og om vinteren gås det på ski i lysløypa.

Ellers er det utallige lekeplasser og skolegården som barnehagen benytter seg av. Så vi har nok alternativer når barnehagen skal ut på tur.